Hoe leer je programmeren?


Iedereen heeft het over de beroemde IT-wereld. Er zijn miljoenen titels die beschrijven hoe perfect het leven van een programmeur is, hoe hoge salarissen zijn en andere fantasieën. Al die verhalen hebben de waarheid opgepompt. En wat is de waarheid?

Het leven van een programmeur is perfect als hij van zijn werk houdt. De salarissen zijn hoog als u ijverig bent en vooruitgang boekt. En nog een waarheid – voor degenen die willen leren, is er altijd een plek in de IT-wereld. Maar hoe kom je in die wereld? Waar is de deur? Hoe leer je eigenlijk programmeren?

Als iemand die al jaren in de IT-wereld zit, krijg ik vaak de vraag “Is programmeren moeilijk?”. En ik heb altijd een probleem om die vraag te beantwoorden.

Is autorijden moeilijk? Nu gaan er waarschijnlijk gedachten door je hoofd – het is natuurlijk niet moeilijk, veel mensen rijden. Dat klopt, maar onthoud nu de mensen die enorme ladingen op het ijs rijden of de mensen die in de Formule 1 rijden of de mensen die ambulancechauffeurs zijn of welke professionele chauffeur dan ook die veel meer moet doen dan het dagelijkse rijden – hij moet nadenken.

Dat is ongeveer hoe programmeren werkt. Het is en is niet moeilijk, het hangt ervan af of je vooruitgang wilt boeken. En geloof me, je hoeft geen geboren genie te zijn om die professionele Formule 1-coureur te worden, je moet het verlangen hebben om vooruit te komen.

Dus ik ga niet tegen je liegen – programmeren kan heel moeilijk zijn. Maar als iemand die het hele proces van programmeur worden heeft doorlopen, heb ik tips die je zullen helpen om niet zo moeilijk te zijn als ik en om te leren programmeren. Ik ben begonnen toen er niet veel manieren waren om te leren programmeren. Alles werkte als volgt: je gaat zitten, zet de computer aan en klopt urenlang op zoek naar oplossingen. Geen hulp. Daar ben je, de donkere kamer en de computer. Het is niet meer zo. Er zijn verschillende manieren om heel snel en zonder veel gedoe programmeur te worden.

Boeken – een moeilijke oplossing waarin alleen de meest volhardende slagen

Boeken zijn altijd een goede keuze om iets te leren. Het is een bewezen goede praktijk om theorie te leren, maar het vereist ook veel tijd, concentratie en constante inzet. Tegelijkertijd is het niet genoeg om één boek over een concept te lezen, je moet er veel lezen om een ​​indruk te krijgen van het concept. Maar genieten van het boek is onbetaalbaar. Enkele boeken voor beginners in programmeren die we aanbevelen zijn:

  • Jess Liberty – C # avS programmeren
  • Meyer – Objectgeoriënteerde softwareconstructie
  • Neyl Smith – Android 9, Kotlin en Android Studio 3.2 in één boek
  • Albahari – Uitgebreide referentiehandleiding voor C # voor ontwikkelaars

Bij het programmeren vinden velen het echter moeilijk om een ​​boek te lezen en niet te horen dat iemand de concepten daadwerkelijk uitlegt. Het is moeilijk om voorbeelden te volgen en er is gewoon wat extra kennis nodig met het boek. Zo zijn programmeerscholen ontstaan.

Programmeren van scholen


Programmeerscholen zijn een van de meest populaire manieren om de IT-wereld zo gemakkelijk mogelijk te betreden. Vaak kun je na de cursussen die je volgt op programmeerscholen, meteen een baan krijgen. In veel gevallen zijn door veel IT-bedrijven programmeerscholen gestart om zo gemakkelijk mogelijk aan te nemen mensen te vinden. Dit is een van de beste manieren om gemakkelijk een baan te vinden.

Hoe weet ik hoe een programmeerschool eruitziet?


Het enige probleem dat u kunt hebben, is het kiezen van een programmeerschool, want niet alle programmeerscholen zijn van dezelfde kwaliteit.

Omdat ze zo populair zijn, zijn er waarschijnlijk enkele in de plaats waar je woont.

Informeer rond


Er is altijd iemand die je kent die iemand kent die iemand kent die naar die programmeerschool ging (deze zin is om je een beetje te laten glimlachen, ik weet dat ik niet zo hilarisch ben). Hij, om op het onderwerp terug te komen, je vindt iemand die naar die school ging of iemand die er iets van af weet. Dit is de beste manier om uw indrukken te horen.

Zoek ze op internet op


Google is altijd de oplossing voor iedereen! Je vindt verschillende programmeerscholen en kijkt naar wat ze op internet doen – hoe toegewijd ze zijn aan de gemeenschap, wat mensen over hen schrijven, of journalisten over hen schrijven en hoeveel ze daar aanwezig zijn. Kijk dan welke cursussen ze aanbieden en wat je in die cursussen krijgt.

Als de cursussen minder dan twee maanden duren, of langer dan 3, zijn die cursussen ofwel te kort of te lang (tenzij ze meer dan één gebied bestrijken).

Herken kwaliteit op prijs


Prijs is een belangrijke indicator van kwaliteit – programmeercursussen kunnen niet goedkoop zijn, omdat het veel tijd kost om te investeren in de creatie ervan en in lessen. De beste cursusprijzen liggen tussen de 200 en 300 euro, wat betekent dat de programmeerschool zich heeft ingespannen om cursussen van hoge kwaliteit te maken, maar niet om de prijzen te overdrijven. De uitzonderingen zijn cursussen voor gevorderde professionals, die natuurlijk altijd duurder zijn.

De problemen die u kunt hebben bij het kiezen van een programmeerschool, zijn dat u niet naar de lessen kunt gaan of dat er geen kwaliteitsschool in uw omgeving is, of helemaal geen programmeerschool. Dan worden online programmeercursussen van kracht.

Udemy


Udemy is een winstgevend online leerplatform in het Engels. Het biedt niet alleen programmeercursussen, je kunt online cursussen vinden uit letterlijk elk gebied dat je op dit moment kunt bedenken. De prijs van de cursussen is correct en het enige probleem is dat de meeste cursussen zodanig zijn dat je veel, veel meer cursussen nodig hebt om iets te leren. Je krijgt vaak een certificaat bij de cursussen, maar één cursus helpt je niet alle concepten van die cursus te begrijpen, maar je moet meestal meerdere cursussen in hetzelfde vak volgen.

Coursera


Coursera is een educatieve organisatie zonder winstoogmerk die een groot aantal online cursussen aanbiedt. De oprichters van deze organisatie zijn hoogleraren informatica van Stanford University. Coursera werkt samen met veel universiteiten om online cursussen aan te bieden. Vakken die kunnen worden gevolgd zijn op het gebied van natuurkunde, elektrotechniek, scheikunde, geneeskunde, biologie, sociologie, wiskunde, informatica, economie, etc. De cursussen zijn ook in het Engels en zijn goed om mee te beginnen, maar ze zullen je geen uitgebreide kennis op een bepaald gebied opleveren.

Edx


Edeks is een enorme open rate-provider die erg lijkt op Courseri. Ze creëren online cursussen op een niveau in een breed scala aan disciplines. Sommige cursussen zijn gratis, maar u krijgt geen certificaat zonder te betalen. Deze cursussen zijn goed om over een gebied te leren, maar ze zullen je geen programmeur maken.