Hoe u geld kunt verdienen met freelance programmeren


Ontwikkelaars kiezen vaak voor een freelance carrière, als enige of aanvullende manier van verdienen. Velen die programmeercursussen afronden, bevinden zich in een dilemma over welke kant ze op moeten: solliciteren naar een baan bij een lokaal bedrijf, waaronder werken op kantoor, of een steeds vaker voorkomende en populaire freelance professionele carrière uitproberen. Vind je een baan, start je je eigen bedrijf of kies je voor een freelancereis? Het antwoord op deze vraag hangt sterk af van uw huidige situatie en persoonlijkheidstype.

Zwem je in freelance wateren?


Laten we eerst proberen te bepalen of freelance iets is dat bij u past. Probeer deze twee vragen te beantwoorden:

  • Denk je dat jij het type persoon bent dat van freelancen houdt?
  • Kun je genoeg geld verdienen met dit soort werk?

Om u verder te helpen bij het beantwoorden van de bovenstaande vragen en beslissingen, merken we op dat de eerste vraag sterk afhangt van de mate van zelfdiscipline. Waarom? Want vaak bepaal je bij freelancetaken de prioriteiten, tijd, of kader en structuur van werkzaamheden.

Deadlines en bedragen zijn meestal precies gedefinieerd, maar de rest is aan jou. Er wordt van u verwacht dat u tijdig op oproepen en e-mails reageert, deadlines respecteert en, natuurlijk, een kwaliteitsoplossing levert. Dit betekent dat hoewel we ons een freelance baan vaak voorstellen als iets dat vanaf het strand kan worden gedaan met koffie en koude dranken, het niet altijd zo is (hoewel het soms gewoon dat is).

Als je een goed niveau van zelfdiscipline hebt, dat wil zeggen je slaagt erin om je goed te organiseren (en het nieuwe seizoen van je favoriete serie niet te binge zodra het verschijnt), dan is de kans groot dat je succesvol wordt in je freelance carrièrepad. Aan de andere kant, als je gewend bent dat anderen je begeleiden met duidelijke en regelmatige instructies, denk dan wat meer na. Misschien is het voor jou beter om op zoek te gaan naar een werkgever en collega’s bij wie je dit allemaal krijgt.

Velen zullen de hoogten van de hemel bereiken in stabiele organisaties door te werken in een team waarop ze altijd kunnen vertrouwen. Anderen wachten op succes in de onafhankelijke, autonome projecten die freelance-engagement met zich meebrengt. Het hangt allemaal af van uw persoonlijkheidstype.

Wat betreft de tweede vraag – of het mogelijk is om winst te maken in freelancerswateren, is het antwoord JA! Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om bepaalde activiteiten uit te besteden en kunnen er in dat geval voor kiezen om deze ook uit te voeren. Dit roept de volgende vragen op:

  • Hoe goed ben je in wat je aanbiedt?
  • Waarom zouden ze jou uit alle kandidaten kiezen?


Dit is wat je jezelf constant moet afvragen en altijd een redelijk realistisch beeld moet hebben van je capaciteiten, vaardigheden en kennis.

De sleutel is om constant te verbeteren en vooruitgang te boeken. Hoe? Het is nu in ieder geval eenvoudig – er is veel relevant materiaal online beschikbaar, van handleidingen, scripts, boeken, online cursussen en tutorials. Begin direct met leren en verbeter regelmatig de opgedane kennis. Dit is de juiste manier om jou als freelancerspeler te kiezen voor de volgende game.

Maak u geen zorgen over het aantal andere spelers dat uw potentiële concurrenten zijn. Concurrentie is er altijd en het is een geweldige manier om je wakker te houden en bereid om je te verbeteren. En iedereen kan zijn plaats vinden in de ongelooflijke vraag naar ontwikkelaars, dwz professionele en hoogwaardige medewerkers in de wereld, want dat is precies wat freelance u biedt – uw concurrentie is niet langer exclusief voorbehouden aan lokale clubs, nu krijgt u de kans en de breedte van de wereldmarkt. Speel voor een internationaal team, creëer oplossingen voor wereldorganisaties.

Waar bied je je kennis en diensten aan?

U heeft waarschijnlijk wel eens gehoord van freelanceplatforms waar u zich kunt registreren en kunt aanmelden voor projecten. En heb je nagedacht over evenementen waar je contact kunt leggen met potentiële klanten (netwerkevenementen)? Verwaarloos ze niet, maar pas op dat u niet alleen degenen kiest waar alleen collega’s uit de branche verschijnen. U moet er natuurlijk aan deelnemen om op de hoogte te blijven van de krant, maar u moet zich ook aanmelden voor die evenementen waar de eigenaren en vertegenwoordigers van instellingen die uw diensten nodig hebben aanwezig zijn. Zij zijn uw potentiële klantenkring – leg contact, bied uw diensten en expertise aan.

En laten we niet vergeten te vermelden wat als vanzelfsprekend moet worden beschouwd – maak je eigen website en / of open een account op sociale netwerken, als je dat nog niet hebt gedaan. Dit is de beste plek om uw kennis, kunde en succesvol uitgevoerde projecten aan te bieden en te presenteren.

Mensen die er niet klaar voor zijn om direct als freelancer te gaan water, kunnen het altijd beide keren tegelijk proberen. Werk voor een bepaald bedrijf dat stabiliteit en vele andere voordelen biedt, en doe in je vrije tijd freelanceactiviteiten om persoonlijke en familiale financiën aan te vullen. Wat u ook beslist, u zult niet fout gaan. Kies wat je gelukkig maakt, je een stabiel en comfortabel leven geeft. Laat ons weten wat je hebt besloten: freelance, reguliere baan of een combinatie van beide.