Wat is webdesign? En wie is een webontwikkelaar?

En zijn het überhaupt verschillende banen?

Het verschil tussen webdesign en webprogrammering


Er is zoveel interesse in het IT-beroep dat wanneer je naar iemand begint te luisteren als computer- en informatieonderzoekswetenschapper, deze andere senior webbeheerder, en dat kleine buurman een webmaster is, en we gewoon wat uitdrukkingen toevoegen die voor niemand buiten de IT-wereld duidelijk zijn. Wat we absoluut van je willen, is dat ze op een dag helemaal duidelijk voor je zullen zijn – dat betekent dat je een deel van ons bent – een deel van de IT-wereld. Na verloop van tijd zul je leren wat het beroep betekent, maar het is erg belangrijk dat je in eerste instantie het verschil begrijpt tussen een webdesigner en een webontwikkelaar – dit heeft een aanzienlijke invloed op je toekomstige pad als je van plan bent om aan webontwikkeling deel te nemen.

Er is bijna geen bedrijf dat niet op zijn minst een of andere vorm van website of webapplicatie nodig heeft. Experts in digitale communicatie zeggen dat als je niet online bent, het is alsof je niet eens bestaat. Deze trend heeft ertoe bijgedragen dat mensen die websites maken, van alle kanten zakelijke aanbiedingen ontvangen en tegelijkertijd veel geld kunnen verdienen. Maar wie heeft een website gemaakt? Webdesigner of webontwikkelaar?

Wat doet een webdesigner?


Webdesign is het plannen en ontwikkelen van websites en applicaties. Het doel van webdesign is dat eindgebruikers een zo aangenaam mogelijke ervaring hebben en zo gemakkelijk mogelijk door de website kunnen navigeren. Dit betekent dat webdesigners letten op de structuur van de pagina’s, de gebruikersomgeving, uiterlijk, kleuren, lettertypen, afbeeldingen, lay-out van de elementen van een website, maar ook veel meer.

De webdesigner bedenkt het idee van de complete site en hoe deze eruit moet zien. Hij is niet alleen degene die de site “tekent”, maar ook de maker die zorgt voor de volledige gebruikerservaring. Hoewel het meestal wordt genoemd wanneer we het hebben over het front-end gedeelte van de website, is het doel van de webdesigner niet alleen om een ​​mooie uitstraling van de website te geven, maar ook om zo’n look te geven die de functionaliteit van de website ondersteunt om goed te integreren met de look. .

Een webontwikkelaar?


In tegenstelling tot webdesigners zijn webontwikkelaars degenen die een site programmeren en zich bekommeren om hoe deze werkt. Dit zijn de experts die de structuur creëren, de elementen van de site met de databases verbinden, de volledige code schrijven en alle ideeën van de webdesigner “doen herleven”.

Het werk van webontwikkelaars is niet zichtbaar voor het oog, maar het valt wel erg op als je merkt hoe snel de site is, zonder fouten en problemen. Een site zonder webontwikkelaar zou geen noemenswaardige functionaliteit hebben, ontwikkelaars nemen de logica van de functionaliteit van de website over. Het is dus geen wonder dat de salarissen van webontwikkelaars in de loop der jaren zijn gestegen.