Cocktail Trends: dit zijn de populairste cocktails in Nederland

Cocktail Trends: dit zijn de populairste cocktails in Nederland

Ben jij ook zo’n grote fan van cocktails? Dan heb jij je vast wel eens afgevraagd wat de meest populaire cocktails zijn van Nederland. Wanneer de zomer weer voor de deur staat gaan we namelijk met z’n alle massaal aan de cocktails. Ook niet zo gek natuurlijk, want de juiste cocktail is een heerlijke versnapering tijdens een warme zomerdag. De juiste cocktail bestaat uit een combinatie van de juiste ingrediënten, bereidingswijze en de juiste cocktailglazen. Het is belangrijk dat de juiste ingrediënten in balans zijn en dat niet een smaak overheerst. Ook is het goed mixen van de ingrediënten en het uitschenken in een gekoeld glas zeer belangrijk. 

De mojito steelt de kroon

Als je van cocktails houdt heb je zonder twijfel wel eens een heerlijke mojito gedronken.  Deze verfrissende cocktail is gemaakt met witte rum, suikersiroop, limoensap, muntblaadjes en bruiswater. Het is dan ook de perfecte cocktail voor een zomerse dag en wordt vaak geserveerd in bars en restaurants. De smaak is een combinatie van zoet, zuur en bitter waardoor deze dan ook bij velen in de smaak valt. De mojito is dan ook de populairste cocktail van Nederland. Aangezien je relatief weinig ingrediënten nodig hebt voor een mojito, zou je deze zomer ook eens je eigen mojito cocktail kunnen maken. 

De gin tonic en espresso martini

Op de tweede plek in het rijtje van de meest populaire cocktails van Nederland vinden we de gin tonic. Deze cocktail vind je op vrijwel elke cocktailkaart terug. Deze cocktail is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Het is een eenvoudige cocktail, maar de sleutel tot een perfecte gin & tonic is het vinden van de juiste gin en tonic combinatie. Ook is het belangrijk om je cocktail te serveren in gin tonic glazen. De derde plek wordt ingenomen door de espresso martini. Voor de koffieliefhebbers onder ons is de espresso martini zonder twijfel een favoriet. Deze cocktail combineert de smaak van koffie met wodka en koffielikeur.

Ben jij ook zo’n grote fan van cocktails? Dan heb jij je vast wel eens afgevraagd wat de meest populaire cocktails zijn van Nederland. Wanneer de zomer weer voor de deur staat gaan we namelijk met z’n alle massaal aan de cocktails. Ook niet zo gek natuurlijk, want de juiste cocktail is een heerlijke versnapering…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *