De mooiste plekken voor bootje huren in Nederland

De mooiste plekken voor bootje huren in Nederland

Hou jij er ook zo van om een bootje te huren en Nederland vanaf het water te ontdekken? Dan heb ik goed nieuws, je bent lang niet de enige. Bootje varen is in Nederland al jarenlang hartstikke populair. Dit komt doordat Nederland vele unieke plekken heeft waar je ee bootje kunt huren en op avontuur kunt gaan. In deze blog neem ik je mee langs mijn eigen favoriete plekken om een bootje te huren en heerlijk een dagje te varen. Van de kalme wateren in Giethoorn tot de bruisende grachten van Amsterdam, er zit vast wel een plekje bij dat bij jouw smaak past. 

Waarom is een bootje huren zo geweldig?

Eerlijk is eerlijk, Nederland vanaf het land bekijken is leuk, maar vanaf het water is het nog veel leuker. Het biedt een heel andere ervaring en perspectief! Je ziet dingen die je normaal niet zou zien en je kunt op plekjes komen die anders onbereikbaar zijn. Daarnaast is het ook de perfecte manier om te ontspannen en even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Top spots voor bootverhuur

Giethoorn: Ik begin direct met mijn eigen favoriete activiteit ‘boot huren Giethoorn’.Dit dorp wordt niet voor niets het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. Met zijn idyllische waterwegen en bruggetjes is dit de perfecte plek om in een fluisterbootje te stappen en de dag door te brengen. Tip: begin je tocht vroeg in de ochtend wanneer het nog rustig is.

Amsterdam: Een andere favoriet, hoe kan het ook anders? De grachten van Amsterdam bieden een uniek stadsbeeld vanaf het water. Plus, het is een geweldige manier om de historische gebouwen en verborgen juweeltjes te ontdekken. Daarnaast is het heerlijk te combineren met een weekendje in de hoofdstad.

De Biesbosch: Voor de natuurliefhebbers is een bezoekje aan dit nationale park een must. Huur een kano of een elektrische boot en verken de kronkelige kreken en fluisterstille natuur. Dit is mijn eigen aanrader voor een rustige boottocht. Giethoorn heeft ook een rustige sfeer en mooie natuur, maar daar kan het in de zomer dagen erg druk zijn.

Friesland: Met zijn talloze meren, kanalen en vaarten is Friesland het watersportparadijs van Nederland. Huur een zeilboot en ervaar de vrijheid op het water. Wel is het handig om te weten waar in Friesland je het beste te water kunt gaan en wat de leuke routes zijn.

Goed om te weten

Nog even snel drie tips voor een leuke en zorgeloze dag varen:

  • Plan Vooruit: Zeker in het hoogseizoen is het slim om je bootje van tevoren te reserveren.
  • Wees voorbereid: Zonnebrandcrème, water en snacks zijn je beste vrienden op het water.
  • Veiligheid voorop: Zorg dat je altijd een zwemvest bij je hebt als je op open water gaat varen, ook als je een ervaren zwemmer bent.

Maak er een avontuur van

Het mooie van een bootje huren is dat je je eigen koers kunt bepalen. Wil je lekker relaxen en genieten van de rust? Of ben je meer het type dat elk hoekje en gaatje wil verkennen? Het kan allemaal! De wateren van Nederland liggen aan je voeten.

Afsluitende Gedachten

Er gaat niets boven het gevoel van vrijheid op het water. Met deze gids ben je hopelijk geïnspireerd om zelf het roer in handen te nemen en de leukste plekken van Nederland vanaf het water te ontdekken. Dus, waar wacht je nog op? Het avontuur roept!

Hou jij er ook zo van om een bootje te huren en Nederland vanaf het water te ontdekken? Dan heb ik goed nieuws, je bent lang niet de enige. Bootje varen is in Nederland al jarenlang hartstikke populair. Dit komt doordat Nederland vele unieke plekken heeft waar je ee bootje kunt huren en op avontuur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *