Jute – De nieuwste toevoeging aan je tuin

Misschien heb je nog niet eerder van jute gehoord, maar deze natuurlijke vezel wordt snel een populaire keuze voor tuinders over de hele wereld. Jute is sterk, duurzaam en biologisch afbreekbaar, waardoor het het perfecte materiaal is voor alles van bomen tot onkruid barrières. Lees verder voor meer informatie over jute en hoe het je tuin ten goede kan komen.

Wat is jute?

Jute is een plant die oorspronkelijk uit Bangladesh en India komt. De plant zelf is eigenlijk vrij groot, en kan wel 15 meter hoog worden. De juteplant produceert lange, zachte vezels die tot touw of stof gesponnen kunnen worden. Behalve in textiel wordt jute ook voor een aantal andere doeleinden gebruikt, zoals zakken, tapijten en zelfs (namaak) geld. 

Waarom jute in de tuin gebruiken?

Er zijn vele redenen waarom je het gebruik van jute in je tuin zou willen overwegen. Ten eerste is jute een milieuvriendelijk materiaal dat na verloop van tijd op natuurlijke wijze wordt afgebroken. Dat betekent dat je het met een goed gevoel in je tuin kunt gebruiken zonder het milieu te schaden. Bovendien is jute erg sterk duurzaam en beschermend, waardoor het een uitstekende keuze is voor alles van onkruid barrières tot bomen. En omdat het zo betaalbaar is, kun je het royaal gebruiken zonder dat het te duur wordt.

Hoe gebruik je jute in de tuin?

Nu je iets meer weet over jute en de vele voordelen ervan, vraag je je misschien af hoe je het in je eigen tuin kunt gebruiken. Een van de populairste manieren om jute te gebruiken is als onkruid barrière. Leg gewoon een laag jute stof neer voordat je je bloemen of groenten plant. De stof houdt het zonlicht tegen en voorkomt dat onkruid wortel schiet. Jute is ook ideaal om platen en bomen tegen kou te beschermen. Wikkel een boom in met jute band of plaats een jute zak om een plant heen. 

Een andere geweldige manier om jute te gebruiken is als isolatie voor bomen. Wikkel een laag jute rond je bomen om te helpen vocht vast te houden of te beschermen tegen kou en andere “dreigingen”. Je kunt jute ook gebruiken om je eigen compost te maken door het toe te voegen aan je compost vat, samen met andere organische materialen zoals voedselresten en koffiedik

Oftewel kies voor jute

Als je op zoek bent naar een betaalbaar, duurzaam en milieuvriendelijk tuinmateriaal, kijk dan niet verder dan jute! Deze natuurlijke vezel kan overal voor gebruikt worden, van onkruid barrières tot bomen, en zal je tuin helpen bloeien. Wacht dus niet – begin vandaag nog met het gebruik van jute in je tuin!

Misschien heb je nog niet eerder van jute gehoord, maar deze natuurlijke vezel wordt snel een populaire keuze voor tuinders over de hele wereld. Jute is sterk, duurzaam en biologisch afbreekbaar, waardoor het het perfecte materiaal is voor alles van bomen tot onkruid barrières. Lees verder voor meer informatie over jute en hoe het je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *