Canvas

Toe aan nieuwe muurdecoratie? Bekijk de 5 voordelen van canvas!

Ben je op zoek naar nieuwe muurdecoratie voor op je kantoor of in je huis? Schilderijen zijn hier perfect voor en canvas is het perfecte materiaal voor elke kamer en kantoorruimte! In deze blog lees je  5 voordelen waarom dit een van je beste opties is als je je huis of kantoor wilt opleuken! 

Canvas is sterk

Ondanks dat canvas vrij goedkoop is, is het een sterk materiaal. Het zal niet snel beschadigen en kan dan ook goed tegen een stootje. Dit maakt canvas een kleine investering die jarenlang mee zal gaan. Hierdoor hoef je niet elk jaar nieuwe muurdecoratie te kopen. Een ander voordeel van canvas is dat het geen glans heeft waardoor het ontwerp vanuit elke hoe goed en duidelijk zichtbaar is. Hierdoor hoef je ook geen rekening te houden met de hoeveelheid licht in de ruimte of met lichtinvallen van buitenaf.

Het heeft diepte

Canvas zit altijd vastgeniet aan een houten frame, waardoor het schilderij niet plat op de muur zit. Dit is bij bijvoorbeeld posters en foto’s wel het geval, hierdoor lijkt het altijd wat afgevlakt. Doordat canvas wat meer van de muur af zit krijg je een diepte effect. Hierdoor komt het schilderij beter de ruimte in en trekt het meer de aandacht. Daarnaast is het doordat het canvas om een frame zit ook niet nodig om er een lijst omheen te doen. De meeste mensen kiezen er dan ook bewust voor om schilderijen op canvas te kopen zodat ze geen lijst nodig hebben.

Canvas kan tegen een vochtige omgeving

Doordat canvas een sterk materiaal is kan het ook beter tegen vocht. Dit heeft als voordeel dat je het schoon kan maken met een vochtige doek. Hier moet je wel mee oppassen als het handgeschilderd is. Wanneer een kunstwerk op canvas is gedrukt is het zelfs zo dat je deze in de badkamer kan hangen. De stoom die vrijkomt bij het douchen beschadigt het materiaal niet. Hierdoor zal je kunstwerk ook in de badkamer lang mee gaan.

Het is licht

Een ander voordeel van canvas is dat het licht is. Hierdoor kan je het eenvoudig ophangen zonder dat je schroeven of zware ophangsystemen nodig hebt. Aan enkel een spijker heb je al genoeg om je canvas op te hangen. Wanneer je geen spijkers wilt gebruiken zou je het zelfs kunnen doen met bijvoorbeeld dubbelzijdige tape. Daarnaast maakt dit het ook makkelijker om ze te verplaatsen of ergens hoog op te hangen. Het is natuurlijk nooit fijn om zware dingen hoog op te moeten tillen. 

Het biedt veel mogelijkheden

Als laatste is het een voordeel dat canvas vele mogelijkheden biedt. Je kan bij canvas kiezen uit verschillende maten en daarnaast kun je er van alles op laten drukken. Je kan zowel kiezen voor handgeschilderde kunstwerken maar ook voor kunstwerken die simpelweg op het doek geprint worden. Door deze vele opties vind je ook altijd wel iets dat bij je past. Je kan kiezen voor een canvas zwart wit maar ook voor kleurrijke canvassen. Ook zou je ervoor kiezen om foto’s op canvas te laten drukken of zelf een design te maken. Er zijn meerdere websites waar je je eigen design’s kan opsturen en op canvas kan laten afdrukken. 

Ben je op zoek naar nieuwe muurdecoratie voor op je kantoor of in je huis? Schilderijen zijn hier perfect voor en canvas is het perfecte materiaal voor elke kamer en kantoorruimte! In deze blog lees je  5 voordelen waarom dit een van je beste opties is als je je huis of kantoor wilt opleuken!  Canvas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *