Welke soorten steigers zijn er allemaal?

Als je van plan bent om een steiger te gaan kopen, is het belangrijk dat je weet wat je opties zijn. Er zijn vandaag de dag namelijk een hoop verschillende soorten steigers die je kunt kopen. Deze soorten steigers hebben zo elk hun eigen voordelen. In dit artikel kun je meer vinden over welke steiger jij het beste kunt kopen. Op deze manier krijg jij geen spijt van de aankoop die je doet.

Het kopen van een vouwsteiger

Eén van de soorten steigers die je kunt kopen, is een vouwsteiger. Een vouwsteiger is ideaal als jij een steiger nodig hebt voor korte bouwwerkzaamheden. Vouwsteigers kun je snel gebruiken en eenvoudig opzetten. Wanneer jij een steiger op verschillende locaties nodig hebt, is een vouwsteiger dus een goed idee. Je kunt deze steigers namelijk eenvoudig vervoeren en naar verschillende locaties meenemen. De constructie van een vouwsteiger is een stuk veiliger dan gebruik maken van een ladder.

Het kopen van een rolsteiger

Ook kun je ervoor kiezen om een rolsteiger te kopen. Deze rolsteiger kun je makkelijk verplaatsen door de wieltjes die onder de steiger zitten. Wel moet je er bij deze steiger goed op letten dat de wieltjes op de rem staan voordat je erop klimt. Wanneer je dit niet doet, kan de steiger namelijk onder je vandaan rollen. Door hem op de rem te zetten, kun je een stabiel platform creëren waarop jij in alle rust je werk kunt doen. Je kunt een 1-persoons steiger kopen op verschillende plekken bij jou in de buurt. Wel is het handig om na te denken over hoe je de steiger gaat vervoeren. Het is namelijk een groot voorwerp dat je niet zomaar in de auto kunt vervoeren.

Een kamersteiger kopen

Verder kun je er ook voor kiezen om een kamersteiger te kopen. Een kamersteiger is redelijk smal en past daardoor eenvoudig door de meeste ramen en deuren. Wanneer je gebruik maakt van een opbouwstuk, kun je de kamersteiger verhogen tot wel 6 meter. Dit is ideaal voor als je zelf vaak gebruik maakt van een steiger om te klussen. Ook kun je ervoor kiezen om de steiger te gebruiken voor het schoonmaken van ramen. Het is niet voor niks dat deze steigers vaak worden gebruikt door glazenwassers.

Als je van plan bent om een steiger te gaan kopen, is het belangrijk dat je weet wat je opties zijn. Er zijn vandaag de dag namelijk een hoop verschillende soorten steigers die je kunt kopen. Deze soorten steigers hebben zo elk hun eigen voordelen. In dit artikel kun je meer vinden over welke steiger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *