barbicide

Zo maak je je huis summer-proof!

De lente is officieel aangebroken en dat betekent dat de gure wintermaanden voorbij zijn en dat het mooie weer er weer aankomt. Veel mensen hebben zin in een opgeruimd huis en willen met het warme weer in het vooruitzicht hun huis summer-proof maken. Een nieuw seizoen vraagt dan ook om een nieuwe look! Hier vind je enkele tips om je huis helemaal klaar te maken voor de zomer. Veel plezier!

Start met opruimen

Ja, dat is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan een kleine make-over van je huis. Toch is opruimen belangrijk om te doen. Maak eerst een grote schoonmaak. Hierbij kan het merk barbcide je helpen. Werk daarna van ruimte naar ruimte en laat alle spullen eens door je handen gaan. Waarom heb je bepaalde zaken nog in huis? Vaak heeft een mens veel troep in huis dat eigenlijk wel weggegooid kan worden. Je kunt van bepaalde zaken ook een foto maken, zodat je er toch altijd een herinnering aan hebt, maar het neemt dan geen ruimte meer van je woning in beslag.  

Een nieuwe kleur

Vaak hebben de wanden in je kamer al jarenlang dezelfde kleur. Door hier een nieuwe kleur overheen te verven of juist te kiezen voor een behang, zul je zien dat je je woonkamer een hele andere uitstraling geeft. Tegenwoordig zijn pasteltinten helemaal in. Deze kleuren zijn lekker fris en  even wat anders dan anders, en zorgen daarmee voor een compleet nieuwe look.  Aan de slag dus! 

Accessoires

Door je huidige accessoires te vervangen, kun je je huis een kleine make-over geven. Schaf bijvoorbeeld eens nieuwe kussentjes aan, koop een mooi vloerkleed, zet waardevolle foto’s in lijstjes en je kamer heeft leuke nieuwe details! Als je dat zomergevoel wil creëren in je huis, kies dan voor lichte kleuren voor je accessoires, zoals geel, roze en oranje. Op die manier haal je de zomer in huis!

Planten

Planten in je huis zorgen voor ontzettend veel sfeer. Ook is het gezond om planten in je huis te hebben, zo verminderen ze stress en zuiveren ze de lucht. Wissel grote en kleine planten en bloemen met elkaar af en zorg voor een kleurrijk geheel. 

Je tuin

In de zomer zul je waarschijnlijk veel vaker in je tuin zitten dan in de winter. Hoe fijn is het om tijdens lange zomeravonden uitgebreid te tafelen in je eigen tuin of lekker tot rust te komen door een goed boek te lezen. Schaf bijvoorbeeld een fijn bankje aan met leuke kussens en zet die in de hoek van je tuin neer. Koop wat leuke lichtjes erbij en je tuin ziet er gelijk sfeervol uit.

De lente is officieel aangebroken en dat betekent dat de gure wintermaanden voorbij zijn en dat het mooie weer er weer aankomt. Veel mensen hebben zin in een opgeruimd huis en willen met het warme weer in het vooruitzicht hun huis summer-proof maken. Een nieuw seizoen vraagt dan ook om een nieuwe look! Hier vind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *