profoundgroep.nl

Zo maak je van een woonkamer een gezellige plek!

Wanneer de lente straks weer aanbreekt, zijn de dagen weer langer licht. Heb jij ook zo veel zin om je huis een andere look te geven? Begrijpelijk! Veel mensen hebben bij het aanbreken van de lente zin om iets aan hun (vakantie)woning te veranderen en steken dan ook graag hun handen uit de mouwen. Vind je het lastig hoe je dat moet aanpakken? Dat is niet gek, want het inrichten van een kamer kan behoorlijk moeilijk zijn. In deze blog vind je verschillende tips waarmee je van een woonkamer een gezellige plek maakt! 

Kleur

Wanneer je de juiste kleuren gebruikt in een kamer, kun je ervoor zorgen dat deze groter lijkt dan hij is. Als je bijvoorbeeld een zwarte kamer hebt, geeft dat een veel benauwder en minder groot gevoel dan een lichte kleur. Dit hoeft niet alleen wit te zijn, maar kan ook gebroken wit zijn, of lichtroze, lichtgroen of andere natuurlijke tinten. Wanneer je wil dat een kamer groter lijkt, kies dan dus niet voor donkere kleuren zoals zwart, donkerblauw en donkerbruin. De kleur van een kamer bepaalt daarnaast ook de sfeer van de kamer. Denk dus goed na over welke kleuren jij mooi vindt en welke kleuren mooi bij elkaar staan. Daar kun je vervolgens de kleurkeuze op baseren. Je kunt sfeer creëren door verschillende kleurcombinaties met elkaar te combineren. Wel is het belangrijk om voor samenhang te zorgen wat betreft de kleuren.

Accessoires

Naast kleur zorgen accessoires ook voor gezelligheid in een kamer. Een ruimte waarin alleen meubels staan, is niet knus en dat oogt vaak saai. Met accessoires kun je veel van de sfeer van een kamer bepalen. Denk bijvoorbeeld aan kussens in verschillende vormen, een mooi en gezellig vloerkleed, fotolijstjes en posters aan je muur. Op deze manier geef je je huis niet alleen sfeer, maar ook kun je het hierdoor een persoonlijk tintje geven.

Kamer gezelliger maken met zijde bloemen

Je maakt een kamer ook gezellig door er groen in te zetten. Daarmee bedoelen we planten! De nieuwste trend op dat gebied is: more is more! Hoe meer planten, hoe beter dus! Planten verbeteren de luchtvochtigheid van je kamer en zorgen er daarnaast voor dat stress vermindert. Dat komt omdat een groene kleur voor rust in je hoofd zorgt. Planten en bloemen zijn er in alle soorten en maten,van bloemen in verschillende kleuren, zijde bloemen, en planten in verschillende groottes. Het staat extra gezellig om vooral dan ook allerlei verschillende planten in je huis te hebben! Maak verschillende hoekjes met planten en je zult zien hoeveel sfeer dat met zich meebrengt.

Wanneer de lente straks weer aanbreekt, zijn de dagen weer langer licht. Heb jij ook zo veel zin om je huis een andere look te geven? Begrijpelijk! Veel mensen hebben bij het aanbreken van de lente zin om iets aan hun (vakantie)woning te veranderen en steken dan ook graag hun handen uit de mouwen. Vind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *