Laptop reparatie

De doe-het-zelf laptop reparatie gids

Van morsen tot gebarsten schermen, laptops kunnen allerlei soorten schade oplopen. Maar in plaats van honderden dollars uit te geven voor een nieuwe of te betalen voor professionele reparaties, waarom probeer je het niet zelf te repareren? Met een beetje tijd en moeite kun je je laptop weer als nieuw laten werken. Bekijk deze doe-het-zelf laptop reparatie gids voor het oplossen van enkele veel voorkomende laptop problemen.

Een gebarsten scherm repareren 

Een van de meest voorkomende laptop problemen is een gebarsten scherm. Als je scherm gebarsten is, hoeft dat niet te betekenen dat je een nieuwe moet kopen. Je kunt proberen het scherm zelf te vervangen met behulp van een kit van een online retailer. Zorg er wel voor dat je het juiste vervangende scherm voor jouw model laptop krijgt. Zodra je het vervangende scherm hebt, volg je deze stappen:

1. Schakel je laptop uit en haal de stekker uit elke stroombron. 

2. Verwijder de batterij en andere verwijderbare onderdelen. 

3. Verwijder de rand – het plastic frame dat het scherm omringt – met behulp van een kruiskopschroevendraaier. 

4. Verwijder voorzichtig het LCD paneel – het eigenlijke scherm – uit de scharnieren. 

5. Maak de draad die het LCD-scherm met het moederbord verbindt los en leg deze opzij. 

6. Plaats het nieuwe LCD-scherm op dezelfde plaats als het oude en maak alle draden weer vast. 

7. Plaats de rand terug en schroef hem vast met je kruiskopschroevendraaier. 

8. Plaats alle andere verwijderbare onderdelen terug en maak de batterij weer vast voordat je je laptop weer aanzet. Voila! Je hebt net bespaart jezelf honderden dollars door het repareren van je gebarsten scherm thuis.

Hoe repareer je een lekkage 

Morsingen gebeuren, maar dat betekent niet dat je laptop daardoor geruïneerd hoeft te worden. Als je snel genoeg handelt, kun je je apparaat misschien redden met minimale schade. Dit is wat je moet doen:

1 . Sluit je laptop onmiddellijk af en trek de stekker uit elke stroombron om verdere schade te voorkomen. 

2 . Draai je laptop om zodat de lekkage naar boven is gericht . Dit zal helpen voorkomen dat de vloeistof in kieren en spleten sijpelt.

3 . Gebruik een droge, absorberende doek om zoveel mogelijk van de gemorste vloeistof op te vegen. Druk niet te hard of wrijf niet te krachtig, want dit kan de vloeistof verspreiden of delicate onderdelen beschadigen. 

4 . Zodra je zo veel mogelijk vloeistof heeft opgedweild, open dan je laptop (bij voorkeur in een ruimte met veel ventilatie) zodat deze de hele nacht kan drogen voordat je hem weer aanzet.

Door het volgen van deze eenvoudige tips , kun je gemakkelijk repareren een aantal gemeenschappelijke laptop problemen thuis zonder geld te besteden aan professionele reparaties . Dus de volgende keer dat je laptop schade oploopt, geen paniek – pak een kruiskopschroevendraaier en ga aan de slag! Voor nog meer informatie kun je terecht op fixers.

Van morsen tot gebarsten schermen, laptops kunnen allerlei soorten schade oplopen. Maar in plaats van honderden dollars uit te geven voor een nieuwe of te betalen voor professionele reparaties, waarom probeer je het niet zelf te repareren? Met een beetje tijd en moeite kun je je laptop weer als nieuw laten werken. Bekijk deze doe-het-zelf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *