profoundgroep.nl

De waarheid over zit-sta bureaus: waarom je er een nodig hebt in je leven

Als u net als de meeste mensen bent, brengt u het grootste deel van de dag zittend door. Zelfs als u regelmatig sport, is urenlang zitten per dag slecht voor uw gezondheid. Recente studies hebben aangetoond dat langdurig zitten kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder zwaarlijvigheid en hartaandoeningen. Het goede nieuws is dat er een oplossing is: zit-sta bureaus! Zit-sta bureaus zijn de laatste jaren een rage geworden omdat mensen zich steeds meer bewust worden van hun gezondheid. Maar wat zijn dat eigenlijk, waarom zou je er een moeten hebben, en hoe kies je de juiste voor jouw behoeften? In deze blog beantwoorden we al deze vragen en meer! 

Zitten is het nieuwe roken

Jarenlang is ons voorgehouden dat regelmatig bewegen de beste manier is om gezond te blijven en ziekten te voorkomen. Het blijkt echter dat uren achter elkaar zitten net zo slecht kan zijn – zo niet slechter – dan helemaal niet bewegen! Een aantal medische professionals hebben zelfs al het standpunt ingenomen dat zitten het nieuwe roken is! Nu werken deze twee gezondheidsrisico’s natuurlijk heel anders, maar zijn ze op hun eigen manier allebei levensgevaarlijk. Gelukkig is er een nieuwe rage die dé oplossing kan zijn voor mensen met een kantoorbaan; zit sta bureaus.

Met deze nieuwerwetse apparaten kunt u uw werkdag afwisselend zittend en staand doorbrengen, wat betekent dat u meer beweegt en minder lang in een stoel zit. Maar hoe werken ze en waar moet u op letten als u ga winkelen? 

Hoe werken zit sta bureaus

Zit-sta bureaus zijn er in twee soorten uitvoeringen. Sommige zijn handmatig (d.w.z. met de hand bediend), terwijl andere elektrische of hydraulische systemen zijn die met een druk op een knop of hendel kunnen worden versteld; sommige hebben zelfs een ingebouwde timer zodat u niet vergeet om na een tijd van positie te veranderen. 

Bij het eerste type bureau, de manuele bureaus, moet de gebruiker handmatig aan een hendel of knop aan elke kant van de tafel draaien. Hierdoor gaat de tafel omhoog of omlaag, afhankelijk van uw voorkeur. Let er bij deze modellen wel op op dat ze stabiliteits vergrendeling hebben, zodat er geen risico bestaat dat u beklemd raakt door bewegende onderdelen tijdens het verstellen van zit- naar sta-stand (of vice versa). Het tweede type – elektrisch/hydraulische systemen – zijn het populairste type zit sta bureau. Deze systemen gebruiken een motor om de hoogte van het bureau aan te passen, wat betekent dat het veel sneller en gemakkelijker is om van positie te veranderen dan met een handmatig bureau. Er zijn ook veel verschillende opties voor dit soort bureaus, waaronder die met geheugen instellingen zodat u uw favoriete hoogtes kunt opslaan!

Hoe kiest u het juiste zit sta bureau

Nu u weet wat ze zijn en hoe ze werken, is het tijd om te beslissen of een zit sta bureau iets voor u is! Het eerste wat u zich moet afvragen is hoe vaak u het bureau gaat gebruiken. Als u van plan bent slechts af en toe te gaan staan (bijvoorbeeld tijdens telefoongesprekken of als u veel energie hebt), dan is een manueel bureau misschien de beste optie voor u, aangezien het goedkoper is dan elektrische/hydraulische bureaus en geen stroom vereist. Als u echter van plan bent de hele dag in intervallen te staan en weer te gaan zitten, is een elektrisch of hydraulisch systeem veel comfortabeler (en minder vermoeiend) dan een manueel bureau.

Een ander punt van overweging bij de aankoop van een zit-sta bureau is de grootte. Meet de hoogte en breedte van uw huidige werkplek – inclusief eventuele kasten of planken die het nieuwe bureau in de weg zullen zitten – om er zeker van te zijn dat u een koopt met voldoende ruimte om comfortabel te zitten. Bovendien zijn sommige bureaus voorzien van opbergmogelijkheden zoals laden of planken, wat handig kan zijn als u te weinig ruimte hebt voor een dossierkast.

Met deze nieuwe informatie laat ik u zelf uitzoeken of een zit sta bureau iets voor u is. Maar ik spreek namens uw rug-, schouder- en nekspieren als ik zeg dat ik denk van wel!

Als u net als de meeste mensen bent, brengt u het grootste deel van de dag zittend door. Zelfs als u regelmatig sport, is urenlang zitten per dag slecht voor uw gezondheid. Recente studies hebben aangetoond dat langdurig zitten kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder zwaarlijvigheid en hartaandoeningen. Het goede nieuws is dat er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *