Fenders op uw boot: ondergewaardeerd maar cruciaal

De meeste mensen die een boot bezitten staan niet stil bij het belang van fenders. Ze zijn een cruciale veiligheidsmaatregel, maar hebben ook veel decoratieve waarde voor uw boot. In deze blog bespreken we de verschillende soorten fenders die op de markt verkrijgbaar zijn en hoe u de juiste voor uw boot kunt kiezen. We zullen het ook hebben over waarom het belangrijk is om fenders te hebben en hoe ze uw boot er daadwerkelijk cooler uit kunnen laten zien!

Waarom is het belangrijk om fenders op uw boot te hebben?

Er zijn een paar redenen waarom fenders zo belangrijk zijn. De eerste reden is dat fenders helpen om uw boot te beschermen tegen schade. Als u uw boot per ongeluk botst tegen een pier of een andere boot, helpen de stootwillen om de klap op te vangen en schade te voorkomen. Stootwillen kunnen ook nuttig zijn als uw boot voor anker ligt in een winderig gebied. De tweede reden waarom het belangrijk is om fenders op uw boot te hebben, is omdat ze extra bescherming bieden bij een ongeluk. Als u ooit een ongeluk krijgt, zal de fender helpen om de schade aan uw romp te minimaliseren. Ik kan u namelijk garanderen dat een fender met een deuk erin een veel kleiner probleem is dan een deuk in de romp van uw boot!

Soorten fenders

Er zijn veel verschillende soorten fenders beschikbaar voor boten. Het meest gangbare type is het cilindrische type dat een ronde vorm heeft, maar er zijn ook platte die eruit zien als een band of een kussen. Daarnaast kunnen ze van metaal of kunststof zijn, en er zijn zelf opblaasbare exemplaren. De keuze hangt af van wat voor soort boot je hebt en hoeveel bescherming tegen stoten het moet bieden! 

Hoe je de juiste kiest is heel eenvoudig! Meet gewoon om uw romp op het breedste punt, en zoek dan een fender die op die maat past! Dan is het alleen nog maar een kwestie van het uitzieken van een kleur en een stijl die bij u past. Kies bijvoorbeeld voor een kleur die ook veel in uw boot zit, om hem op die manier goed te laten matchen. Of ga juist voor een felle kleur die afsteekt tegen de boeg, om op die manier echt een statement te maken.

Het belangrijkste dat we u willen bijbrengen met deze blog is dat fenders op de boot je thuis op het water beschermd tegen schade door schokken te absorberen wanneer je aan een steiger ligt of andere boten in ankerplaatsen. Ze bieden ook extra bescherming in geval van een ongeluk. Wacht dus niet lang met het aankopen van fenders na het aankopen van de boot zelf, het is altijd beter om schade te voorkomen dan om het te moeten repareren!

De meeste mensen die een boot bezitten staan niet stil bij het belang van fenders. Ze zijn een cruciale veiligheidsmaatregel, maar hebben ook veel decoratieve waarde voor uw boot. In deze blog bespreken we de verschillende soorten fenders die op de markt verkrijgbaar zijn en hoe u de juiste voor uw boot kunt kiezen. We…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *