profoundgroep.nl

Juridische zaken na iemands overlijden: ERF advocatuur

Wanneer iemand overlijdt, voelen de nabestaanden zich vaak overweldigd. Er zijn zoveel zaken die geregeld moeten worden, en het juridische proces kan verwarrend en ingewikkeld zijn. Het is handig om dit soort zaken uit te besteden wanneer je bezig bent met het verwerken van je dierbaren en druk bezig bent met het regelen van een waardig afscheid. ERF advocatuur kan hier bijvoorbeeld een rol in spelen, op welke juridische zaken je moet letten en hoe je dit het beste kan aanpakken lees je in dit artikel.

Wat te doen bij het overlijden van een dierbare: een overzicht van de juridische procedure

Wanneer een dierbare overlijdt, komen de nabestaanden voor veel beslissingen te staan. Het kan handig zijn om deze zaken uit handen te geven als je het verdriet aan het verwerken bent en bezig bent met het regelen van een waardig afscheid. ERF Advocatuur kan je hierbij helpen door de juridische aspecten te regelen en je te begeleiden bij wat er moet gebeuren.

Een aantal zaken die geregeld moeten worden na iemands overlijden zijn:

  • Overlijden doorgeven: wanneer er een dierbare is overleden is het verstandig om dit zo snel mogelijk door te geven aan instanties. Denk hierbij aan de hypotheekverstrekker, de bank, werkgever of de woningbouw vereniging.

  • Uitkeringen: wanneer je als nabestaande recht hebt op bepaalde uitkeringen krijg je automatisch bericht van de SVB met de boodschap of je in aanmerking komt voor een nabestaandenuitkering. Bij de belastingdienst is er meer informatie te vinden of je recht hebt op meer huurtoeslag of zorgtoeslag.

  • Erfenis: na een overlijden moet ook de erfenis ook afgehandeld worden. Hier wordt vaak een notaris of een partij als ERF advocatuur voor ingeschakeld, die zullen je helpen met dit ingewikkelde juridische proces.

Juridische zaken uit besteden na een sterfgeval; ERF advocatuur

Wanneer je je juridische zaken wilt uitbesteden hanteren advocaten als ERF advocatuur de volgende werkwijze. De eerste stap is het voorstel doen, samen met de juristen ga je om tafel om te kijken of het zinvol is om een advocaten bureau in te schakelen. Vervolgens wordt er na gegaan of je recht hebt op een rechtsbijstandverzekering en krijg je een adviesgesprek. Tot slot krijg je een kostenbegroting van advocaatkosten en griffierechten opgestuurd. Indien er een akkoord is zal het advocaten bureau voor je aan de slag gaan. Vaak is het gunstig omdat veel zaken ingewikkeld zijn, in tijden waar je druk bent met het regelen van je uitvaart is ERF advocatuur de oplossing.

Wanneer iemand overlijdt, voelen de nabestaanden zich vaak overweldigd. Er zijn zoveel zaken die geregeld moeten worden, en het juridische proces kan verwarrend en ingewikkeld zijn. Het is handig om dit soort zaken uit te besteden wanneer je bezig bent met het verwerken van je dierbaren en druk bezig bent met het regelen van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *