Horeca koelwerkbank: een must-have voor elke horecazaak!

Of je nu de chef bent van een hip restaurant of de eigenaar van een gezellig café, een van de geheime krachten achter een soepel draaiende keuken is een goede horeca koelwerkbank. Ontdek hier waarom dit onderdeel een game-changer is voor elke professionele keuken. We vertellen je hier graag meer over waarom koelwerkbanken zo handig zijn, waar je op moet letten bij het maken van een keuze en met welke andere praktische horeca-accessoires je het kunt combineren voor een efficiëntere keuken! Lees hier gauw meer!

Wat is een horeca koelwerkbank precies? 

Een horeca koelwerkbank is cool en handig! Het combineert twee onmisbare aspecten in de professionele keuken. Oftewel, het gaat hier om een keukenmeubel, waarvan het bovenblad dienstdoet als werkblad, terwijl de binnenkant een gekoelde ruimte is om je producten in te bewaren en vers te houden. Het kan gaan om koelruimtes met deuren of laden. Het voordeel hiervan is dat je de ruimte optimaal benut en vooral ook dat je de ingrediënten altijd bij de hand hebt. Hiermee voorkom je dat je constant heen en weer moet lopen. Alles is binnen handbereik, waardoor er een stuk efficiënter gewerkt kan worden in de keuken. 

Aan welke eisen moet dit meubelstuk voldoen?

Met het oog op hygiëne en duurzaamheid kies je altijd voor een horeca koelwerkbank van roestvrij staal. Het werkblad is gemakkelijk schoon te maken en je meubel gaat beslist jarenlang mee. Verder is het essentieel om de juiste grootte te kiezen, om de ruimte in je horecakeuken zo praktisch mogelijk in te delen. Denk na over wat in jouw keuken het prettigste is, een koelmeubel met laden, deuren of juist een combinatie hiervan. Er bestaan veel modellen, dus de kans is groot dat je een meubel vindt, dat perfect in jouw zaak past. Verder is het belangrijk om te kijken naar het type koeltechniek. Daar vertellen we je hieronder meer over. 

Welke koeltechnieken voor werkbanken zijn er? 

De specifieke koeltechniek, die toegepast wordt in jouw werkbank, kan een wereld van verschil maken. Wanneer je kiest voor een horeca koelwerkbank met een geforceerde koeltechniek, dan houdt dit in dat hij gemakkelijk lagere temperaturen kan halen en een optimale temperatuurcontrole heeft. Gaat de koeling om de haverklap open? Geen probleem, de temperatuurschommelingen worden binnen no-time gecorrigeerd. Is het voor jou heel belangrijk dat de koeling overal hetzelfde is, dan is een geventileerde koeling essentieel. Dit type koeling is voorzien van een extra ventilator die de kou in de koeling rond laat gaat. Hierdoor komen en blijven de producten snel op de juiste temperatuur. Laat je eens adviseren door een echte kenner om te ontdekken wat voor jou het beste is. 

Combineer je horeca koelwerkbank met praktische accessoires

Een horeca koelwerkbank alleen is niet genoeg voor een goed uitgeruste horecakeuken. Overweeg om je werkbank met koeling aan te vullen met accessoires, zoals garneerunits, bardispensers en glazen deuren om je producten op een aantrekkelijke manier aan gasten te presenteren. Voor ultieme flexibiliteit zijn er ook koelwerkbanken op wielen beschikbaar. Door de juiste accessoires toe te voegen, vergroot je niet alleen de efficiëntie van je keuken, maar optimaliseer je ook het gehele werkproces in je culinaire domein!

Of je nu de chef bent van een hip restaurant of de eigenaar van een gezellig café, een van de geheime krachten achter een soepel draaiende keuken is een goede horeca koelwerkbank. Ontdek hier waarom dit onderdeel een game-changer is voor elke professionele keuken. We vertellen je hier graag meer over waarom koelwerkbanken zo handig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *