vouwdoos

Klaar met bakken vouwen? Tijd voor een vouwdoos

Het is zover, je studie is afgelopen en het is tijd om uit je studentenkamer te vertrekken en in een volwaardig appartement of huis te gaan wonen. Maar er moeten toch meer dingen meegesleept worden dan verwacht, en de doosjes die je meegenomen hebt uit de Albert Heijn hebben waarschijnlijk niet de capaciteit die je nodig hebt. Als het zover is, dan is het tijd om je hier eens in te lezen in een van de geheimen van het volwassene leven; vouwdozen op maat. We vertellen je in deze blog alles wat je moet weten over het maatsysteem en waar je deze allemaal voor kunt gebruiken. 

Hoe je hele studentenleven in een paar vouwdozen past

Er zijn veel verschillende soorten vouwdozen op de markt, afhankelijk van waar je ze voor nodig hebt. Als je verhuisd, heb je stevige dozen nodig die veel gewicht kunnen dragen; gelukkig zijn die meestal vrij gemakkelijk te vinden. Maar het is ook handig om een paar kleinere dozen te hebben voor kleine breekbare objecten. Het grootste voordeel van vouwdozen zijn dat je deze na het verhuizen makkelijk weer plat kan maken en je ze kunt hergebruiken voor de volgende keer dat je gaat verhuizen (of om uit te lenen aan een vriend die gaat verhuizen). Daarnaast zijn vouwdozen makkelijker stapelbaar. Met een beetje creatief vouwen kun je zelfs (te) grote spullen in deze dozen goed beschermd inpakken door meerdere dozen te gebruiken voor een enkel ding. Hiermee kun je zelf staande lampen veilig vervoeren. 

Bovendien hoeven vouwdozen, zelfs als je ze op maat uitzoekt, niet duur te zijn! en de meeste winkels die vouwdozen verkopen bieden ook vakverdelingen en golfkarton platen op maat aan, zodat je geen risico loopt dat je spullen beschadigd raken doordat ze tijdens het verhuizen tegen elkaar aanbotsen.

Hoe werken de maten?

De meeste vouwboxen worden geleverd in standaard maten die meestal worden aangeduid met lengte x breedte x hoogte. Bijvoorbeeld, een doos van 30x30x30 cm heeft een inhoud van  iets minder dan 8 liter, echter is een standaard maat vaak niet ideaal voor een groot deel van wat je wil verhuizen. Bij een aantal bedrijven is het mogelijk om een vouwdoos te vinden die op maat gemaakt kan worden. Deze hebben vaak een maataanduiding van 200 tot 203 voor redelijk standaard maten verhuisdozen, en maat 404 tot 411 voor platte dozen, die ideaal zijn voor bijvoorbeeld je LP collectie.   

Zoals je leest hebben vouwdozen veel toepassingen, zowel tijdens je studie als na je afstuderen. Gelukkig inpakken, met een vouwdoos!

Het is zover, je studie is afgelopen en het is tijd om uit je studentenkamer te vertrekken en in een volwaardig appartement of huis te gaan wonen. Maar er moeten toch meer dingen meegesleept worden dan verwacht, en de doosjes die je meegenomen hebt uit de Albert Heijn hebben waarschijnlijk niet de capaciteit die je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *