Plak PVC vs. Click PVC; het verschil

Wanneer het aankomt op het kiezen van vloerbedekking voor uw huis of kantoor, zijn er veel opties om uit te kiezen. Een van de meest populaire soorten vloeren is PVC. Maar wat is het verschil tussen zelfklevend PVC en click PVC? In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van elk type PVC-vloerbedekking, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welk type het beste voor u is.

Wat is een PVC vloer?

PVC-vloeren zijn gemaakt van polyvinylchloride, een soort kunststof. PVC is een duurzaam en waterbestendig materiaal, waardoor het de perfecte keuze is voor vloerbedekking. Er zijn twee soorten PVC-vloeren: plak PVC en click PVC.

Zelfklevend, of plak, PVC wordt met een lijm op de ondervloer vastgelijmd. Het kan over de meeste bestaande ondergronden worden gelegd, waaronder hout, beton en tegels. plak PVC is beschikbaar in zowel vinylplaat als tegelvorm. Het is een populaire keuze voor huiseigenaren omdat het betaalbaar en eenvoudig te installeren is. Zelfklevend PVC kan echter moeilijk te herstellen zijn als er schade optreedt.

Click PVC is een zwevende vloersysteem. Het bestaat uit afzonderlijke planken of tegels die aan elkaar worden gehouden door een vergrendelingsmechanisme, zoals messing-en-groef randen of in elkaar grijpende verbindingen. Click PVC kan over de meeste bestaande ondergronden worden gelegd, inclusief hout en beton, maar kan niet over keramische tegels worden gelegd vanwege het verhoogde risico op schade door beweging in de ondervloer eronder. 

Voor en nadelen van plak en click PVC

De voordelen van PVC vloeren zijn vrijwel universeel ongeacht de manier van installeren. De vloeren zijn betaalbaar, makkelijk te installeren en bovendien enorm duurzaam, ook omdat ze waterbestendig zijn. De vloeren kunnen over de meeste bestaande ondergronden geïnstalleerd worden en zijn verkrijgbaar in plank- en tegelvorm. 

Nadelen van plak PVC is dat het lastiger te herstellen is als er schade optreed, terwijl het bij wee belangrijke dingen om te overwegen bij het kiezen van de juiste vloer

Ten eerste; in wat voor soort ruimte zal de vloer worden geïnstalleerd? Als u bijvoorbeeld van plan bent een keuken- of badkamer vloer met PVC te bedekken, is het belangrijk te weten aan hoeveel water en vocht de ruimte in de loop van de tijd zal worden blootgesteld. Als er niet veel blootstelling zal zijn aan water of vocht, zou zelfklevend PVC een goede keuze zijn. Als er waarschijnlijk veel blootstelling aan vocht en water zal zijn, zou click PVC een betere optie zijn omdat het meer nattigheid aankan zonder beschadigd te raken.

Ten tweede; uw budget. Zelfklevend PVC is meestal minder duur dan click PVC, dus als u op een krap budget zit, kan zelfklevend PVC de beste optie voor u zijn. Houd er echter rekening mee dat zelfklevend PVC niet zo duurzaam is als click PVC, dus het kan zijn dat het niet zo lang meegaat.

Kortom, beide soorten PVC vloeren hebben hun eigen voor- en nadelen, afhankelijk van de behoeften van de individuele huiseigenaar of kantoormedewerker. Het is belangrijk om zowel de functie van de kamer als uw budget in overweging te nemen bij het nemen van een beslissing over het installeren van zelfklevende- of click PVC. Met zoveel beschikbare opties is er zeker een perfecte vloer voor iedereen!

Wanneer het aankomt op het kiezen van vloerbedekking voor uw huis of kantoor, zijn er veel opties om uit te kiezen. Een van de meest populaire soorten vloeren is PVC. Maar wat is het verschil tussen zelfklevend PVC en click PVC? In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van elk type PVC-vloerbedekking, zodat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *