Tips voor een gezellige uitstraling in je huis!

De zomer is helaas alweer bijna afgelopen… we brengen daardoor veel meer tijd binnen door. Hoe fijn is het dan als je interieur er van binnen dan ook helemaal top uitziet? Voor de een is het een leuke hobby, maar voor de ander is het lastig om je huis in te richten zodat het een gezellig wordt. Maar in ieder geval: of je nu wel of geen verstand hebt van de inrichtingen van woningen, met deze tips wordt je huis in ieder geval gezellig!

Verlichting

Te beginnen met de verlichting. Wist je dat je met verlichting op een gemakkelijke manier meer sfeer aan je huis kunt toevoegen? Schaf bijvoorbeeld een mooie, grote hanglamp aan voor boven de eettafel. Op die manier wordt het eten van je avondeten altijd een feestje. Extra leuk voor wanneer je visite krijgt. Ook is het leuk om voor bij je zithoek enkele lampjes te kiezen. Als je daar even wil ontspannen, zal dat extra goed lukken met warm licht om je heen. Beeld je maar eens in hoe fijn het is om ’s avonds of in het weekend lekker een boek te lezen, wat lekkers bij de hand te hebben, een kop thee die voor je staat, en dat je dit doet onder een gezellige lamp? De zomer is misschien bijna afgelopen, jij straalt op deze manier nog steeds warmte uit!

Planten

Planten zijn een ideale manier om je huis een gezellige uitstraling te geven.En wist je dat je van de groene kleur om je heen kalm wordt? Maar wat ook een voordeel van planten is, is dat er ontzettend veel verschillende soorten en maten van zijn. Het staat bijvoorbeeld erg leuk om grote en kleine planten met elkaar af te wisselen, dit zorgt namelijk voor een speels effect in je kamer. En er zijn ook genoeg planten die niet veel verzorging nodig hebben, bijvoorbeeld een cactus. Ook zijn er tegenwoordigs apps die aangeven wanneer een bepaalde plant in je huis water of andere verzorging nodig heeft. Super handig voor als je niet zulke groene vingers hebt. Een bijkomend voordeel van planten in je huis is, dat de luchtvochtigheid hierdoor wordt verbeterd. Verder produceren planten zuurstof.

Maak een plan

Hierna is het tijd om aan de inrichting van je interieur te gaan denken. Wat helpt is om hierbij een plan te gaan maken. Misschien heb je door je enthousiasme zin om naar allerlei winkels te gaan en gelijk te kopen wat je mooi vindt. Dat is echter niet verstandig om te doen. De kans is dan namelijk groot dat je spullen koopt die in jouw woning niet mooi staan, of dat de spullen bij elkaar niet mooi staan. Het is daarom goed om een plan van aanpak te maken. Welke zaken wil je precies veranderen? Bijvoorbeeld de meubels niet, maar de vloer wel? Je kunt denken aan een gietvloer. Een gietvloer in je woonkamer is echt de nieuwste trend.

De zomer is helaas alweer bijna afgelopen… we brengen daardoor veel meer tijd binnen door. Hoe fijn is het dan als je interieur er van binnen dan ook helemaal top uitziet? Voor de een is het een leuke hobby, maar voor de ander is het lastig om je huis in te richten zodat het een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *