Absorptiemateriaal wordt gebruikt om gelekte schadelijke vloeistoffen eenvoudig te verwijderen

Verwijder eenvoudig gemorste olie en andere schadelijke vloeistoffen met absorptiemateriaal

Als het gaat om gemorste olie en andere schadelijke vloeistoffen, is tijd van essentieel belang. Hoe langer deze vloeistoffen op de grond blijven liggen, hoe meer schade ze kunnen aanrichten. Daarom is het belangrijk om een voorraad absorptiemateriaal bij de hand te hebben, zodat je gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk kunt opruimen. In dit artikel bespreken we daarom het belang van absorptiemateriaal, wat het is en de verschillende soorten zodat je lekkages snel en gemakkelijk kunt opruimen!

Wat absorptiemateriaal is

Zoals de naam al doet vermoeden is absorptiemateriaal materiaal dat bepaalde vloeistoffen absorbeert. Specifieker gezien wordt dit materiaal vaak gebruikt tijdens werkzaamheden waarbij er mogelijk olie, zuren of gevaarlijke chemicaliën gemorst kunnen worden. Zoals je je namelijk voor kan stellen is het van essentieel belang dat dit zo goed en veilig mogelijk opgeruimd wordt. Afhankelijk van het type materiaal waar mee je werkt, kun je verschillende soorten absorptiemateriaal nodig hebben. Zo is er absorptiemateriaal dat speciaal geschikt is voor olie en daarbij geen water opneemt. Dit is ideaal voor olielekkages op het water. Ook is er specifiek absorptiemateriaal dat zich richt op chemicaliën.

Verschillende soorten absorptiemateriaal

Zoals we al eerder vermelden, zijn er verschillende soorten absorptiemateriaal beschikbaar. Wat de beste is voor je eigen werkzaamheden, ligt daarbij aan de aard van je werkzaamheden, de schadelijke vloeibare stoffen waarmee je werkt en de ruimtes waarin dit gebeurt. Zo zijn er bijvoorbeeld absorptiekorrels, die op de grond kunnen worden gestrooid om zo de schadelijke stoffen op te nemen. Ook zijn er absorptiedoeken die vloeistoffen opnemen. Hierbij is het goed om te onthouden dat er een verschil is tussen doeken van een laag en twee lagen. Absorptiedoeken van twee lagen nemen namelijk meer vloeistof op. Ook zijn er absorptieslangen die vloeistoffen op kunnen nemen. Tenslotte zijn er ook speciale soorten absorptiematerialen beschikbaar die olie absorberen op open water. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan oliebomen, die blijven drijven op het water en alleen olie opnemen.

Schokdempend absorptiemateriaal

Tenslotte is er nog een laatste, minder bekende categorie van absorptiemateriaal. Het gaat hierbij om schok dempende materialen. Dit zijn voornamelijk matten die in de industrie en logistiek gebruikt kunnen worden voor staand werk. Dit type absorptiemateriaal zorgt ervoor dat schokken beter worden opgevangen van bewegingen en voorkomt zo ook moeheid in de benen. Dit gebeurt onder andere door het rubber waarvan het materiaal gemaakt is en door de ruwe, bobbelige textuur van de matten. Er zijn dus verschillende soorten absorptiemateriaal beschikbaar waardoor er altijd een of meerdere geschikt zijn voor je eigen klus!

Als het gaat om gemorste olie en andere schadelijke vloeistoffen, is tijd van essentieel belang. Hoe langer deze vloeistoffen op de grond blijven liggen, hoe meer schade ze kunnen aanrichten. Daarom is het belangrijk om een voorraad absorptiemateriaal bij de hand te hebben, zodat je gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk kunt opruimen. In dit artikel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *