Profoundgroep.nl

Zó kies je het juiste servies 

Het vinden van het juiste servies kan een lastige opgave zijn. Dit komt omdat er veel keuze is in soorten servies en je met verschillende zaken rekening moet houden, zoals materiaal en de prijs. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten wanneer je (nieuw) servies gaat kopen.

Compleet

Het is het fijnst om een compleet servies te hebben, zodat je situaties voorkomt waarbij je het gebak op een veel te groot etensbord moet serveren. Een compleet servies bestaat uit aardig wat onderdelen: waarschijnlijk uit meer delen dan je in eerste instantie had bedacht. Zo moet je niet alleen denken aan borden voor het avondeten, maar ook aan ontbijtborden, soepborden of -kommen, gebaksborden en mokken in verschillende groottes. Daarnaast moet je er nog over nadenken hoeveel exemplaren je van elke variant nodig hebt. Hierbij kijk je natuurlijk eerst naar je eigen huishouden: met hoeveel mensen woon je? En krijg je regelmatig mensen over de vloer? Houd je van uitgebreid koken waarbij je verschillende soorten servies nodig hebt? Daar stem je de hoeveelheid op af. We raden aan om van elk servies-onderdeel in ieder geval zes exemplaren in huis te halen. Op die manier heb je vrijwel nooit te weinig in huis. En komen er vaak oudere mensen langs? Voor veel ouderen is het soms lastig om goed uit een beker te drinken. De Heidi bekers zijn dan een uitkomst. De Heidi beker is een doseerbeker met kraagdeksel. De deksel van de Heidi beker zorgt ervoor dat je de vloeistof goed doseert en voorkomt morsen. 

Duurzaam

Ook is het aan te bevelen om servies te kopen dat kwalitatief hoogwaardig is. Dat is servies dat niet gauw kapot gaat, waar niet gauw krassen op komen en waarvan de kleuren niet gauw vervagen. Daardoor hoef je niet om de haverklap nieuw servies aan te schaffen. Duurzaam dus, ook voor je portemonnee! Als je een vaatwasser hebt, is het ook handig om servies aan te schaffen dat in de vaatwasser mag. Ook raden we aan servies te kopen dat in de magnetron en in de oven kan. Printjes blijven dan het langst zichtbaar op het servies.

Kleur

De kleur van het servies is bepalend voor de sfeer die je op tafel wil creëren. Het is belangrijk dat de kleuren van je servies passen bij jouw stijl, maar ook bij de rest van jouw interieur. Een wit servies wordt vaak door mensen gekozen. Dit ziet er aantrekkelijk, maar ook schoon uit. Toch kun je ook kiezen voor servies met wat meer kleur. Als je bijvoorbeeld een frisse uitstraling wilt, doen felle kleuren als groen, rood of oranje het vaak goed. Maar wanneer een rustige uitstraling je voorkeur heeft, zijn juist lichte kleuren en aardetinten aan te raden. Daarbij kun je denken aan materialen als hout, bamboe en keramiek. Wanneer je je servies een chique uitstraling wilt geven, kun je juist kiezen voor gouden kleuren of voor glanzende materialen.

Het vinden van het juiste servies kan een lastige opgave zijn. Dit komt omdat er veel keuze is in soorten servies en je met verschillende zaken rekening moet houden, zoals materiaal en de prijs. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten wanneer je (nieuw) servies gaat kopen. Compleet Het is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *