Tips voor een sfeervolle tuin

Vind jij het ook zo heerlijk om in de zomer tijdens een warme avond lekker in je tuin te zitten en bijvoorbeeld van een goed boek te genieten, van lekker eten, van goed gezelschap of van het zonnetje? Dat is heel begrijpelijk. En het is natuurlijk extra fijn wanneer je dit kunt doen in een tuin die gezelligheid uitstraalt. Daarom vind je in deze blog verschillende tips om je tuin sfeervol te maken. Succes!

Opruimen

Waarschijnlijk is opruimen niet het eerste waar je aan denkt bij gezelligheid. Maar toch is het wel goed om je tuin schoon te maken. Veeg alle bladeren bij elkaar, haal het onkruid weg en maak eventuele tegels ook goed schoon. Hierdoor ziet je tuin er meteen een stuk frisser uit. Hierna kan dan het inrichten gaan beginnen!

Schutting

Heb je een schutting in je tuin? Vaak wordt deze geplaatst zodat je wat meer privacy hebt. Het is natuurlijk ook niet fijn wanneer je zo bij je buren in de tuin kunt kijken. Een schutting biedt dan een ideale oplossing. Wel zijn schuttingen vaak wat ongezellig in een tuin. Gelukkig kun je dit probleem gemakkelijk verhelpen door de schutting op te leuken. Hang er bijvoorbeeld vrolijke bloemetjes aan, of juist leuke foto’s van mooie herinneringen. Op die manier ziet je schutting er gelijk vrolijk uit en dat geeft een gezellige sfeer.

Diepte in je tuin

Heb je een smalle tuin? Er zijn verschillende trucjes waardoor je deze er breder uit kunt laten zien. Vaak is het namelijk zo dat een smalle tuin ook vrij lang is. Wanneer je de lengte van deze tuin onderbreekt door de tuin in verschillende delen op te delen, kun je er diepte in creëren. Denk aan een eethoek, een hoek met bijvoorbeeld een moestuin, of een hoek met een ontspannen bankje. Door verschillende hoekjes te maken, lijkt je tuin een stuk breder.

Hoekjes

Omdat een tuin voor meerdere doelen wordt gebruikt, is het een tip om verschillende hoekjes te creëren. Door verschillende hoekjes te maken in je tuin, krijg je rust in de tuin, in plaats van dat je tuin een chaos lijkt. Plaats bijvoorbeeld een gezellig bankje in een hoek van de tuin en plaats er wat kussentjes op. Hang er nog wat leuke lampjes bij en je hebt een speciaal hoekje gemaakt om heerlijk te kunnen ontspannen. Ook kun je één plek maken waar je kunt dineren. Schaf een mooie eettafel aan en koop er stoelen bij en geniet van een avond vol met lekkere hapjes en drankjes. Voor het maken van hoekjes kun je stapelblokken gebruiken. Deze zijn heel geschikt om hoogteverschillen te creëren of te herstellen. Met de stapelblokken antraciet geef je je tuin extra diepte. Hiermee kun je dus je hele tuin helemaal veranderen.

Vind jij het ook zo heerlijk om in de zomer tijdens een warme avond lekker in je tuin te zitten en bijvoorbeeld van een goed boek te genieten, van lekker eten, van goed gezelschap of van het zonnetje? Dat is heel begrijpelijk. En het is natuurlijk extra fijn wanneer je dit kunt doen in een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *