De meest effectieve en stijlvolle soorten raamdecoratie voor je slaapkamer!

Als het om je slaapkamer gaat, is de effectiviteit uiterst belangrijk bij een raamdecoratie. Je wilt overdag licht binnenlaten, maar ’s avonds of als je slaapt privacy hebben. Maar we weten dat je niet wilt inleveren op stijl! In dit blog bespreken we een aantal goeie soorten raamdecoratie voor je slaapkamer die je zowel effectiviteit als stijl geven!

Rolgordijnen

Wanneer je rolgordijnen aanbrengt op je slaapkamer ramen heb je volledige controle over of volledige duisternis of je legt je complete raam bloot aan de binnenkomende lichtinval. Rolgordijnen hebben namelijk niet de functie om zich half open te stellen. Daarom is het ook een verstandige keuze om ze te combineren met een andere raamdecoratie zoals gordijnen. Zo creëer je een mooie gelaagde aanblik en kun je je lichtinval en privacy perfect regelen!

Jaloezieën

Met jaloezieën krijg je volledige controle over de lichtinval en privacy dankzij de lamellen. Jaloezieën zijn ook een mooie optie voor elke inrichtingsstijl, waarbij je kunt kiezen uit opties als materiaal, kleur, en lamelbreedte.  

Voor moderne woningen kies je een dunnere lamel, terwijl je voor meer traditionele stijlen beter een bredere lamel kunt kiezen. Jaloezieën zijn er in veel soorten materialen zoals bamboe, aluminium, imitatiehout, en echt hout, zodat je ze precies de textuur en kleur kunt geven die bij je woning past. Kies koordloze voor een strakke look of om het verstikkingsgevaar dat ze vormen voor kleine kinderen en huisdieren weg te nemen. Voor een zachtere uitstraling leg je ze in laagjes met op maat gemaakte gordijnen.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een andere klassieke raamdecoratie, maar passen ook bij elke inrichtingsstijl. Deze stoffen raamdecoratie biedt privacy als ze gesloten is en je kunt extra lichtinval of privacy toevoegen door een voering toe te voegen, waaronder verduisteringsmateriaal. Omdat vouwgordijnen stoffen raamdecoratie is, heb je eindeloze mogelijkheden voor materiaal, textuur, kleur, en patronen.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn ook stoffen raamdecoratie met zakkenstructuur, ook wel honingraatstructuur genoemd. Ze hebben een moderne look en zijn er in een verscheidenheid van kleuren en stoffen. Net als bij vouwgordijnen kun je kiezen voor een voering aan de achterkant, waaronder verduisterend of zonwerend.

Wat plisségordijnen zo populair maakt, is dat ze geweldig zijn voor wie een beetje op zijn energierekening wil besparen. Het zakvormige ontwerp vangt warme of koude lucht op die door je ramen naar binnen sijpelt, en houdt je huis het hele jaar door op een gelijkmatigere temperatuur. In feite zijn dit de meest energie-efficiënte raamdecoraties die je kunt kiezen!

Als het om je slaapkamer gaat, is de effectiviteit uiterst belangrijk bij een raamdecoratie. Je wilt overdag licht binnenlaten, maar ’s avonds of als je slaapt privacy hebben. Maar we weten dat je niet wilt inleveren op stijl! In dit blog bespreken we een aantal goeie soorten raamdecoratie voor je slaapkamer die je zowel effectiviteit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *