Waarom video marketing niet mag ontbreken in jouw marketingstrategie

Een succesvolle marketingstrategie staat en valt bij een goede segmentatie, een goede keuze met betrekking tot kanalen en goede communicatie uitingen. Idealiter wil je de klant over de gehele customer journey bedienen. Video marketing is een onderdeel die niet altijd wordt meegenomen in de marketingmix, onterecht als je het ons vraagt. Lees nu verder en ontdek waarom video marketing niet mag ontbreken in jouw marketingstrategie!

Waarom starten met videomarketing?

Bij video marketing draait alles om bewegend beeld. Er zijn bepaalde doeleinden die het beste met video marketing kunnen worden gerealiseerd. Je gaat namelijk meer betrokkenheid bij je doelgroep creëren. Coolblue doet dit bijvoorbeeld heel erg slim, door aan de hand van video’s informatie te geven over bepaalde producten. Vervolgens leveren ze zelfs video’s die je helpen bij de installatie of het monteren van een product. Hier wordt video marketing dus ingezet in de oriënterende fase en de aftersales fase van de customer journey. Bovendien verwerken ze hun branding ook enorm goed in deze video’s.

Nog even wat harde cijfers met betrekking tot video marketing. Uit diverse onderzoeken is gebleken dan 68% van alle klanten de voorkeur geeft aan het kijken van een video in plaats van het bellen van een klantenservice. Bovendien geven 72% van de klanten aan het liefst op de hoogte te worden gebracht over een bepaald product of dienst via video. Zo’n 50% van alle internetgebruikers gaat actief op zoek naar video’s om informatie te winnen en een video op een landingspagina kan een kans op conversie met maar liefst 80% verhogen.

Starten met video marketing?

Video marketing is dus zeker een belangrijk onderdeel van een goed uitgekiende online marketing strategie. Zorg dat je een ervaren en professionele partij inschakelt om jouw video te maken. Dit zodat het script en de boodschap altijd aansluit bij de doelgroep en er professionele beelden worden geschoten.

Een succesvolle marketingstrategie staat en valt bij een goede segmentatie, een goede keuze met betrekking tot kanalen en goede communicatie uitingen. Idealiter wil je de klant over de gehele customer journey bedienen. Video marketing is een onderdeel die niet altijd wordt meegenomen in de marketingmix, onterecht als je het ons vraagt. Lees nu verder en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *