Orderpicker

Werken in de logistieke sector

Als je regelmatig vacatures bekijkt dan zie je dat er veel functies in de logistieke sector worden aangeboden. Je kunt er vaak veel uren werken tegen een mooie vergoeding. Toch is het voor veel mensen niet altijd duidelijk wat deze logistieke sector inhoudt. Wat doet een logistiek medewerker zoals een orderpicker?

Wat doet de logistieke sector

Logistiek is een verzamelterm voor alles wat komt kijken bij goederentransport. Denk hierbij aan het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van een goederenstroom. Dit wordt van begin tot einde door de logistieke sector verzorgd. Je kunt je dus voorstellen dat er in de logistieke sector tal van functies zijn die hierbij helpen. Dit betekent ook dat je binnen de logistieke sector veel ruimte hebt om door te groeien. De kansen op de arbeidsmarkt nemen hierdoor toe. Logistiek medewerker is dan ook een overkoepelend begrip voor alle mogelijke functies binnen de logistiek. Meestal wordt in een vacature toch een specifieke functie bedoeld. Logistiek medewerker staat hier vaak voor orderpicker. Maar wat houdt deze functie in?

Wat is een orderpicker?

Een orderpicker is verantwoordelijk voor het samenstellen en verwerken van bestellingen, orders. Als orderpicker ben je werkzaam in een distributiecentrum. Een distributiecentrum is de locatie waar het logistiek bedrijf alle goederen heeft opgeslagen. Vanuit dit distributiecentrum worden dus alle bestellingen verzonden. Een orderpicker zorgt ervoor dat de juiste bestelling wordt ingepakt. Hierbij let een orderpicker ook op de kwaliteit van de producten die hij inpakt. Een kapot product wordt natuurlijk niet verzonden.  Als de juiste bestelling bij elkaar is gezet dan is het belangrijk dat de bestelling ook juist wordt verzonden. Ook hier is de orderpicker deels verantwoordelijk voor. Een orderpicker maakt de bestellingen namelijk verzendklaar. Ook kan een orderpicker helpen met het laden en het lossen van bestellingen. Een orderpicker heeft dus best een grote verantwoordelijkheid binnen de logistieke sector.

Aan de slag als orderpicker?

Om te werken als orderpicker heb je geen specifiek diploma nodig. Vaak is een heftruckcertificaat een voordeel maar deze kun je ook op de werkvloer behalen. Ervaring is natuurlijk altijd gewenst maar is absoluut niet vereist. Er is zo veel werk beschikbaar in de logistieke sector dat er altijd wel een plekje te vinden is. Een orderpicker kan vaak in ploegen werken. Dit betekent dat je diensten draait. Dit kunnen ochtenddiensten, dagdiensten of avonddiensten zijn. Dit is niet altijd het geval maar als het zo is dan is het niet voor iedereen weggelegd. Wel is hier natuurlijk een groot voordeel aan verbonden. Je krijgt in de ochtenden en in de avonden namelijk een toeslag op je loon. Hierdoor verdien je nog meer dan het oorspronkelijke loon. Het is dus zeker het overwegen waard om aan de slag te gaan als orderpicker!

Als je regelmatig vacatures bekijkt dan zie je dat er veel functies in de logistieke sector worden aangeboden. Je kunt er vaak veel uren werken tegen een mooie vergoeding. Toch is het voor veel mensen niet altijd duidelijk wat deze logistieke sector inhoudt. Wat doet een logistiek medewerker zoals een orderpicker? Wat doet de logistieke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *