profoundgroep.nl

Het kiezen van de beste pen 

Een fijn schrijvende en goede pen is lastig te vinden maar is een erg belangrijk hulpmiddel als het gaat om het plezier vergroten in het schrijven. Een vulpen ziet er niet alleen qua design mooi uit, ook schrijft deze vulpen erg prettig en schrijft haast vlekkeloos de woorden weg. Iedereen gebruikt dagelijks wel een pen, maar niet elke pen ligt even fijn in de hand en kunnen er krampen ontstaan. Daarom is het verstandig om te kijken naar welke soort pen, en met name een vulpen of een balpen, het beste schrijfmateriaal is. Het is een persoonlijke keuze wat de beste soort pen is, het advies is dan ook om verschillende soorten uit te testen als er wordt gekozen voor een luxe pen. In dit artikel zullen twee soorten vulpennen besproken worden, namelijk de pennen van Lamy en die van Montblanc. 

Een Lamy vulpen: comfortabel in de hand  

Al vanaf op de basisschool wordt er geschreven met een vulpen en dit is niet voor niets. De vulpen zorgt er niet alleen voor dat teksten er mooier uit zien, ook is is schrijf gemak van een vulpen niet te onderschatten. Het is echter wel even oefenen om goed met een vulpen te kunnen schrijven, omdat niet altijd de inkt er gelijkmatig uit komt. Een vulpen werkt anders dan een normale pen, zoals een balpen. Met een lamy vulpen is de schrijver ervan verzekerd dat er geen krampen in de hand ontstaan als er veel geschreven wordt. Niet alleen ziet deze vulpen van het Duitse merk er goed uit, ook zorgt deze vulpen ervoor dat de vulpen altijd comfortabel in de hand ligt door middel van het Tintomatic systeem. De afgifte van de inkt is hierdoor altijd constant en voelt licht aan tijdens het schrijven. Een vulpen met vloeibare inkt zorgt er ook voor dat er soepel geschreven kan worden en de inktpatronen van een vulpen kunnen gemakkelijk vervangen worden. 

Montblanc pennen: vlekkeloos schrijven  

De vulpennen van Montblanc zijn misschien wel één van de meest bekende pennen. Deze luxe pennen genieten niet alleen van een goede kwaliteit, maar ook de materialen die worden gebruikt om de pen te maken zorgen ervoor dat de pennen lang meegaan en er veel geschreven mee kan worden. Een mont blanc balpen is net weer even anders dan een vulpen. Een balpen rolt als het ware op het papier en is volgens de meeste mensen makkelijker mee te schrijven dan bijvoorbeeld een vulpen. Een balpen heeft voordelen ten opzichte van een vulpen, omdat de inkt niet vaak moet worden bijgevuld en de inkt van een balpen sneller droogt ten opzichte van een vulpen sneller. Wel moet ervoor worden gezorgd dat de dop van de balpen na het schrijven er altijd weer netjes op gaat, anders droogt de pen uit. Ook zijn balpennen net even wat makkelijker in het gebruik, aangezien de kans is dat er inkt wordt uitgesmeerd kleiner is. Het nadeel van een balpen is dat de geschreven tekst er misschien net even wat minder mooi uitziet. 

Een fijn schrijvende en goede pen is lastig te vinden maar is een erg belangrijk hulpmiddel als het gaat om het plezier vergroten in het schrijven. Een vulpen ziet er niet alleen qua design mooi uit, ook schrijft deze vulpen erg prettig en schrijft haast vlekkeloos de woorden weg. Iedereen gebruikt dagelijks wel een pen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *